CTET/TET ENGLISH Quiz 8



1. Radha came after 10 am and stood…… the chair.
a. Above
b. Behind
c. Upon
d. After

2. Method of teaching pronunciation.
a. Limitation
b. phonetic
c. Subsidiary
d. All

3. he travels by ____ bus.
a. A
b. An
c.  the
d. no article uses before bus

4. F.G. French method is used to teach
a. Pronunciation
b. Reading
c. Basic movement
d. Straight away letters

5. Antonym of "Rigid"
a. Being
b. Stiff
c. Limber
d. nimble


6. The dog jumped _____ the Table.
a. Up
b . Into
c. In
d. Upon

7. The Ant and the Grasshopper is written by-
a. Ruskin bond
b. C.E.M. Joad
c. W.S. Maugham
d. P.B. Shelly

8-Synonym of 'Include'.
a. Bias
b. Indulg
c. Prevail
d. Awail



9. The leaders _____ do not love their country are not respected.
a. Which
b. Who
c. Whose
d. None of these

10. Which of the following grammar lays stress on rules?
a. Functional grammar
b. Descriptive grammar
c. Traditional grammar
d. Incidental grammar
Answers:  1-b  2-d  3-d  4-c  5-c  6-d  7-c  8-b  9-b  10-c
यदि आप किसी topic पर one-liner, Quiz चाहते हैं या आपके पास कोई सुझाव है कृपया हमें नीचे comment box में लिखें 
चर्चा व प्रश्नोत्तर हेतु हमें  whatsaap पर सम्पर्क करें: 9453513579

CTET/TET ENGLISH Quiz 8 CTET/TET ENGLISH Quiz 8 Reviewed by Unknown on 21:12:00 Rating: 5

No comments:

Theme images by chuwy. Powered by Blogger.