CTET/TET ENGLISH Quiz 5



1. Identity the odd word from the following?
a. Fool
b.Moran
c.Charlie
d. Sane

2.'Fair is Foul and foul is fair'-
a. Hyperbole
b.Oxymoron
c. Metaphor
d. Simile
3. I want to introduce ---------------in front of all.
a. me           
b. my
c. myself       
d. none of these

4. Synonyms of 'Swift'
a. very fast
b. expeditious
c. nimble
d. All of these

5. The two kinds of vocabulary are:
a. Active and Passive vocabulary
b. Indian and Foreign vocabulary
c. Little and Large vocabulary
d. None of these
6. Prime Minister has distributed the blanket _____ the poor.
a. Amongst
b. Between
c. Among
d. None of these

7. Village after village _____ destroyed.
a. were
b. was
c. are
d. none of these

8. Find the odd word:
a. Haughty
b. Egoist
c. Snob
d. Sluggish



9. Veera has not been playing _____ two hours.
a. for
b. from
c. since
d. none

10. Antonym of Generous -
a. Big hearted
b. Benevolent
c. Attristic
d. Malevolent
Answers: 1-d  2-b  3-c  4-d  5-a  6-c  7-b  8-d  9-a  10-d
यदि आप किसी topic पर one-liner, Quiz चाहते हैं या आपके पास कोई सुझाव है कृपया हमें नीचे comment box में लिखें 
चर्चा व प्रश्नोत्तर हेतु हमें  whatsaap पर सम्पर्क करें: 9453513579
CTET/TET ENGLISH Quiz 5 CTET/TET ENGLISH Quiz 5 Reviewed by Unknown on 13:15:00 Rating: 5

No comments:

Theme images by chuwy. Powered by Blogger.