CTET/TET ENGLISH Quiz 7



1. Nida _____ three language: English, French, Spanish.
a. Speak
b. Speaks
c. Spoken
d. None

2. Which of the following is not the latest method of teaching English ?
a. Dr. west’s new method
b. Direct method
c. Bilingual method
d. Substitution method

3. Choose the incorrectly spelt word-
a. Disproportionate
b. Evidence
c. Application
d. Transactions

4. Synonyms of 'Giant’. -
a .Trivial
b. Minor
c. Juqqernaut
d. Tiny

5. Chalkboard is a kind of aid?
a. Audio-visual
b. Visual
c. Projected
d. Audio

6. Prof. B.S.Bloom was associated with the classification of-
a. Objective of teaching chemistry
b. Objective of teaching biology
c. Objective of science teaching
d. Educational objectives

7. Who gave the concept of action verbs?
a. Robert Makes
b. Black
c. Trades
d. Allen

8. Swati is …….most active girl in…… family.
a. the,a 
b. the,the 
c. a,the 
d. a,a



9. Thieves broke …….the hours last night and stole all the money and gadgets.
a. Into 
b. in   
c. out     
d. at

10. I saw…….. accident this morning.
a. A   
b. the 
c. An 
d. no article
Answers:   1-b  2-b  3-b  4-c   5-b  6-d  7-a  8-b  9-a  10-c
यदि आप किसी topic पर one-liner, Quiz चाहते हैं या आपके पास कोई सुझाव है कृपया हमें नीचे comment box में लिखें 
चर्चा व प्रश्नोत्तर हेतु हमें  whatsaap पर सम्पर्क करें: 9453513579
CTET/TET ENGLISH Quiz 7 CTET/TET ENGLISH Quiz 7 Reviewed by Unknown on 14:42:00 Rating: 5

No comments:

Theme images by chuwy. Powered by Blogger.