CTET/TET ENGLISH Quiz 6



1. My colleagues ______ me to another doctor for a second opinion.
a. said
b. Suggested
c. Called
d. advised

2. Maneesh will have ______ Unnao till now.
a. Reach
b. Reached
c. Reaching
d. None

3. Love is Blind-
a. Personification
b. Apostrophe
c. hyperbole
d. Metaphor

4. Who is the father of modern linguistics?
a. Gleason
b. Chaucer
c. Bloomfied
d. Ferdinand de Saussure

5. 'Grammar is practical analysis of
a. Language
b. Literature
c. Both
d. None

6. Synonym of 'Abandon'-
a. Discard
b. Mitigale
c. Annoy
d. Sorrow

7. Synonym of 'Bias'.
a. Discard
b. Vicious
c. Prejudice
d. Dead

8. The boys leave _____ school at four O' clock.
a. A
b. An
c. The
d. No article use



9. O friend ! I know not which way i must look for comfort.
a. Apostrophe
b. Metaphor
c. Personification
d. Hyperbole

10. Name of the poet "My Heaven".
a. Rabindra Nath Tagore
b. Toru Dutt
c. P.B. Shelley
d. Thomas Gray
Answers: 1-d  2-b  3-a  4-d  5-a  6-a  7-c  8-d  9-a  10-a
यदि आप किसी topic पर one-liner, Quiz चाहते हैं या आपके पास कोई सुझाव है कृपया हमें नीचे comment box में लिखें 
चर्चा व प्रश्नोत्तर हेतु हमें  whatsaap पर सम्पर्क करें: 9453513579
CTET/TET ENGLISH Quiz 6 CTET/TET ENGLISH Quiz 6 Reviewed by Unknown on 10:54:00 Rating: 5

No comments:

Theme images by chuwy. Powered by Blogger.